top of page

Vereniging

Huisregels

Huisregels voor tijdens de Wedstrijd

Wees op tijd

Zorg dat je op het aangegeven tijdstip bij de sporthal bent. Bij alle thuis- en uitwedstrijden betekent dit dat je 15 minuten voor de wedstrijd omgekleed in de sporthal moet staan zodat je genoeg tijd hebt voor een goede warming-up en lekker kunt inspelen. Dit is belangrijk om blessures te voorkomen! 

Afwezigheid door ziekte, blessure(s) of anderszins

Mocht je onverhoopt ziek zijn of om een andere goede reden niet mee kunnen spelen, dit graag tijdig doorgeven bij Hettie en je team zodat er naar een snelle passende oplossing gezocht kan worden.

Spelerspassen

De spelerspassen dienen bij elke wedstrijd meegenomen te worden, of er moet een kopie van de spelerspas in de klapper zitten. Zorg er dus zelf voor dat er een kopie van de spelerspas in de klapper van jouw team komt.

Kleding

Iedereen draagt tijdens de wedstrijden het Pupke-shirt (verkrijgbaar voor € 17,50 bij Lisa) met een donkerblauwe of zwarte broek of rokje, donkere sokken en goede sportschoenen (dus geen stoffen schoenen!) en let op: geen zwarte zolen! De competitiespelers krijgen een trainingsjack in bruikleen.

Sportiviteit

Aan het einde van elke wedstrijd geef je je tegenstander een hand.

 

Tussen de wedstrijden door mag je in het kleedlokaal om iets te drinken of te eten. Daarna is het de bedoeling dat je wacht op je volgende wedstrijd in de zaal en niet in materiaalhokken of kleedlokalen. Gebruik deze tijd om te kijken hoe je tegenstander of medespelers spelen. 

 

Opstelling

De opstelling kan te allen tijde worden gewijzigd vóór aanvang van de wedstrijd.

Als er een team is wat bestaat uit alleen dames dan moeten de dames die als heer gaan spelen alle partijen van deze heer spelen. Het is niet toegestaan tussentijds te ruilen (geldt alleen bij streekcompetitie).

Bij een gemengd team van dames en heren geldt de regel dat de dames de partijen van de dames spelen en de heren van de heren. Dus in dit geval mag de dame geen partij van de heer spelen (bij streekcompetitie)

Teams in de Bondscompetitie bestaan uit minimaal 2 dames en 2 heren. Heren en dames mogen niet voor een andere sekse spelen.

Verslag

Na de wedstrijd maak je samen met je team een verslag voor in het Klökske en voor de website, zodat iedereen die je niet heeft zien spelen kan lezen hoe het is gegaan. Dit kun je mailen naar secretariaat-BCPupke@outlook.com

Regels omtrent Tellen

Aangezien alle competitieteams (bondsteams en streekteams) gelijktijdig hun de thuiswedstrijden spelen (9.30 -12.00 uur) levert elk team 1 teller per thuiswedstrijd tijdens het competitieseizoen. Indien nodig zal de zaalwacht Hettie Wismans, één van de teamleden aanwijzen om te tellen. De zaalwacht fungeert tevens als hoofdscheidsrechter.

bottom of page